Layton’s Mystery Journey komt in november naar Switch

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Layton’s Mystery Journey komt in november naar Switch

Op 8 november komt de dochter van professor Layton naar de Nintendo Switch. Nintendo heeft bekendgemaakt dat Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot later dit jaar op de console te spelen zal zijn in een Deluxe Edition. De game verscheen eerder op de Nintendo 3DS.

Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot is een spin-off van de populaire Professor Layton puzzel-serie. De game verscheen origineel in 2017 voor smartphones en enkele maanden later voor de Nintendo 3DS. Nu komt de game in een Deluxe Edition ook naar de Nintendo Switch. In de Deluxe Edition van de game zitten 40 nieuwe puzzels en verbeteringen van bestaande puzzels. Ook zijn er extra kostuums vrij te spelen die voorheen enkel als DLC beschikbaar waren. Daarnaast heeft de game een visuele upgrade gekregen voor de Nintendo Switch, zodat alles er op het grotere scherm en op de tv scherper uitziet.

In Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot volg je Katrielle Layton, de dochter van de befaamde archeoloog professor Layton. In de game werkt Katrielle aan twaalf verschillende zaken in plaats van aan een enkel overkoepelend verhaal. Dit doet ze samen met haar assistent Ernest Greeves (Monty Peynful in de Nederlandse versie) en een pratende hond genaamd Sherl. De originele releases voor smartphones en de 3DS werden met gemiddelde cijfers ontvangen in 2017.