Layers of Fear verschijnt volgende maand op PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Layers of Fear verschijnt volgende maand op PlayStation 4

Fans van psychologische horror opgelet. Vanaf volgende maand kun je je lol op met Layers of Fear, een psychedelische horror-game waarbij alles draait om het nastreven van perfectie. Denk jij dat je de waanzin kunt weerstaan, of ben je helemaal niet waanzinnig en heeft de rest het verkeerd? Er lijkt maar een manier te zijn om daar achter te komen.

Het lijkt erop dat Bloober, het team achter de game, serieus heeft getracht het genre van een nieuwe insteek te voorzien. In Layers of Fear speel je een anonieme schilder met een roerig verleden en een drive om zijn levenswerk, zijn Magnum Opus, te voltooien. De vraag is alleen hoe ver je daarin gaat en wat je er voor over hebt om je doel te bereiken. Waar ligt de drempel wanneer het gaat om perfectie? Zoals de trailer je probeert te vertellen; “Waanzin is als kunst. Gelegen in het oog van de toeschouwer”.

Het team legt zelf ook uit dat het juist probeerde de standaard jump scares te vermijden en meer een gevoel van ongemak bij de speler wil veroorzaken door die langzaam onder te dompelen in de geest van de kunstenaar, die zoetjesaan steeds meer de grip op de realiteit begint te verliezen.  De omgeving verandert naar verloop van tijd van idyllisch naar ronduit verontrustend, en dat dient juist voor de horror te zorgen.

Layersoffear1Layersoffear2

Ben je al enigszins geïnteresseerd geraakt? Dan kunnen we je vertellen dat je gelukkig niet zo heel erg lang hoeft te wachten. Layers of Fear zal namelijk vanaf 16 februari verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 4