Launch event Battlefield 1 – Bier, bratwurst en Battlefield

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Launch event Battlefield 1 – Bier, bratwurst en Battlefield

Vandaag is het dan zover: Battlefield 1 ligt in de winkels. In tegenstelling tot geduchte concurrent Activision heeft Electronic Arts samen met ontwikkelaar DICE besloten om de Grote Oorlog uit te lichten: de Eerste Wereldoorlog. Hoe dat bevalt, lees je later dit weekend in onze review, maar voordat we die publiceren mochten we eerst langs in Amsterdam voor een leuk feestje.

Hoewel menig Aziatisch rijk niets had te zoeken in de Eerste Wereldoorlog, was het oriëntaalse restaurant JinSo de setting voor de Nederlandse lancering van Battlefield 1. In de schaduw van de Amsterdam ArenA en op steenworp afstand van treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA waren we uitgenodigd door Electronic Arts om de lancering van hun nieuwe pareltje te vieren: Battlefield 1.

Dus dan komt de hamvraag: hoe vier je het beste de lancering van een game als Battlefield? Met 64 consoles, controllers en headsets natuurlijk! Dat is immers het gebied waar Battlefield 1 het beste tot zijn recht komt. De multiplayer is het kroonstuk van de serie en dat mochten we weten ook. Tenminste… dat was op de momenten dat we online konden. Want wanneer er zoveel BN’ers, gamers, journalisten en DJ’s bij elkaar komen, kan er nog wel eens iets mis gaan.

Battlefield 1 - 5

Links en rechts wilde nog wel eens een console uitvallen, of zelfs een heel eiland als iemand half dronken een glas bier op een stekkerblok wist te plaatsen. Dat mocht echter de pret niet drukken: je haalt een nieuw biertje of eet een van de verschillende versnaperingen afgestemd op de verschillende fronten. Belgische frieten, Duitse bratwurst en Noord-Afrikaanse hapjes passeerden met regelmaat de revue. Als we dat hadden geweten, waren we met een lege maag gekomen.

Maar hoe zat het nou met dat beloofde toernooi? Dat was een iets lastiger verhaal. Battlefield is namelijk al eventjes te spelen, zoals je misschien zelf ook al wel hebt gedaan. Dat betekent dus ook dat alle servers al live zijn en iedereen lekker in een server kan duiken. Afgesloten servers zijn echter nog niet beschikbaar en dus wordt het al snel een heel moeilijke situatie om 64 man gelijktijdig in een server te proppen.

Dat weerhield ons er niet van om wel gewoon met de game aan de slag te gaan. Met een Xbox-controller in de hand en een Logitech-headset op het hoofd doken we de verschillende modi in. Van de straten van Amiens tot aan de duinen in de Sinaïwoestijn, niets was er veilig. Vriend en vijand moest eraan geloven, want als we iets hebben geleerd is dat bier, bratwurst en BN’ers niet de beste combinatie zijn voor hoge accuraatheid.

Benieuwd naar beelden van het evenement? Kijk dan eens naar onderstaande beelden, inclusief onze eigen eindbaas Kevin achter de microfoon: