Last Year geïnspireerd door Friday the 13th

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Last Year geïnspireerd door Friday the 13th

Een bijzonder concept voor een game heeft zijn intrede gedaan op Kickstarter: Last Year is een asymmetrische game geïnspireerd door de Friday the 13th films waarin een zombie-achtige seriemoordenaar een vijftal tieners probeert te vermoorden in een kamp genaamd “Camp Silver Lake”.

Zelfs al heb je nog nooit een van de Friday the 13th films gezien, heb je ze eigenlijk wel eens gezien. De formule die deze filmserie gebruikt is talloze keren gebruikt in andere films, of zelfs verschillende media. Het project genaamd “Last Year” (wat uiteraard een referentie is naar “I know what you did last summer”) probeert de formule in een game te verwerken. De game vindt plaats in een zomerkamp genaamd Camp Silver Lake en zal een 5v1 asymmetrische game worden, waarin één speler de controle neemt over de gemaskerde moordenaar, terwijl de andere vijf tieners spelen en moeten samenwerken om te overleven.

Als de moordenaar is het de taak om de vijf tieners te vermoorden en beschik je over alle “krachten” waar dit soort monsters in deze films altijd over lijken te beschikken: supersnel bewegen zonder dat iemand je ziet of hoort, andere spelers weten te vermoorden met bizarre voorwerpen en supersterk zijn. Als tiener is het natuurlijk de bedoeling om te overleven. Dit kan door de moordenaar te doden, of door een aantal  objectives uit te voeren zodat de groep de auto kan laten starten zodat ze kunnen ontsnappen.

Friday the 13th was een horrorfilm uit 1981 die mee wilde liften op het succes van Halloween, wat twee jaar eerder uit kwam. Het ging over een seriemoordenaar die de zomerkampbegeleiders vermoordde van het kamp “Camp Crystal Lake”. De film kreeg negen vervolgen en de slechterik (Jason Voorhees) staat bekend als een van de meest iconische horrormonsters aller tijden. De Kickstarter vraagt om 50.000 Canadese Dollars en staat momenteel op nog geen duizend.