Last-gen versies van Black Ops III missen campaign

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Last-gen versies van Black Ops III missen campaign

Activision maakte vandaag bekend dat het nieuwste deel uit de Call of Duty-serie, Black Ops III, geen campaign zal bevatten op de versies voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Ook zullen zij andere features missen die de PlayStation 4-, Xbox One- en pc-versie wel gaan bevatten.

Activision bracht vandaag het bericht naar buiten dat Call of Duty: Black Ops III grote verschillen gaat bevatten wat betreft de versie voor de last-gen consoles ten opzichte van de versie voor de huidige consoles. De versie van Black Ops III die uitkomt voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zal alleen de multiplayer en de welbekende Zombie-mode bevatten. Volgens Activision wordt het nieuwste deel in de shooter-franchise volledig ontwikkeld om de kracht van de PlayStation 4, Xbox One en pc maximaal te benutten. Op basis hiervan is de campaign zo gemaakt dat de oude consoles dit niet op een goede manier kunnen dragen.

Naast de ontbrekende campaign zullen ook de nieuwe verfshop voor wapens en het nieuwe systeem welke het mogelijk maakt om wapens te bannen enkel een plek krijgen in de versies voor de huidige consoles. Om het toch een beetje goed te maken voor fans die spelen op een PlayStation 3 of Xbox 360, gaven ze aan dat deze versie goedkoper zal zijn. In plaats van de meestal standaard €60,- voor een game zal deze €50,- zijn, waarbij je ook nog de originele Call of Duty: Black Ops cadeau krijgt. Het bedrijf begrijpt dat dit geen leuk nieuws is en probeert het met deze aanvulling te verzachten. Beide versies zullen wereldwijd op 6 november 2015 uitkomen.