Lab Zero zoekt crowdfunding voor nieuwe game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Lab Zero zoekt crowdfunding voor nieuwe game

Lab Zero, de studio achter de indie fighting game Skullgirls, is wederom naar Indiegogo gestapt om hun nieuwste game te crowdfunden. Indivisible is de naam van het nieuwe project en is een RPG met Metroidvania-achtige gameplay.

De vergelijking met games als Super Metroid en Symphony of the Night zijn makkelijk gemaakt als je de gameplay video van Indivisible bekijkt. Het is de nieuwste creatie van Lab Zero, de studio die verantwoordelijk was voor Skullgirls. Ze hebben $1,5 miljoen nodig om het project te laten slagen. Naast het geld dat ze binnen hopen te halen via Indiegogo, zal uitgever 505 Games er een extra $2,5 miljoen bijleggen. Als de crowdfunding poging succesvol is, zal Lab Zero Indivisible uitbrengen op Linux, Mac, pc, PlayStation 4 en Xbox One in zeven verschillende talen.

Hoe meer geld we ophalen boven het doel van $1,5 miljoen, hoe beter de game zal gaan worden. Daarnaast zal de deal tussen ons en uitgever 505 Games beter worden. Even voor de duidelijkheid: dit is geen campagne om te kijken of er interesse is. Het budget voor Indivisible zal tussen het opgebrachte geld en het geld van 505 gedeeld worden. Het geld dat je doneert, zal niet alleen direct naar de game gaan, maar zal ook ten gunste komen aan de game wanneer die uitkomt.

Na zeventien uur is er al ruim $108.000 binnengehaald. Als je geld wilt doneren, hoef je je niet bepaald te haasten: de Indiegogo campagne duurt nog 40 dagen.

Lab Zero heeft al eerder met Indiegogo gewerkt. De werknemers van Lab Zero werkten eerst voor Reverge Labs, waar ze Skullgirls maakten. Direct na de release van Skullgirls werd het hele team op straat gezet. Met de hulp van Indiegogo wisten ze de rechten van Skullgirls te kopen, de game te patchen, nieuwe content voor Skullgirls te ontwikkelen, een pc port te maken en de game wereldwijd uit te brengen.