Laatste info Super Smash Bros. Ultimate vrijgegeven

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Laatste info Super Smash Bros. Ultimate vrijgegeven

In een nieuwe Nintendo Direct-video heeft Masahiro Sakurai de laatste informatie rondom Super Smash Bros. Ultimate vrijgegeven. Onder andere de personages Ken en Incineroar maken hun opwachting in de game, waarmee de teller op 74 komt te staan. Ook heeft Nintendo bekendgemaakt welke plannen het heeft voor de game na de release.

Tijdens de laatste Nintendo Direct, volledig gericht op Super Smash Bros. Ultimate, wist Nintendo een hoop nieuwe informatie te geven over de game. Als eerste werden twee nieuwe personages aangekondigd: Street Fighter’s Ken maakt zijn opwachting als directe rivaal voor Ryu. Daarnaast maakt de Fire Pokémon Incineroar zijn opwachting als vechter in de game.

Een belangrijk nieuw onderdeel in Super Smash Bros. Ultimate zijn Spirits. Spirits dienen als aanvulling op de gameplay in Ultimate en geven extra effecten aan de vechters. Deze Spirits komen in de vorm van bekende personages, variërende van Chibi-Robo en Dr. Wily tot aan Tails en Revolver Ocelot. Daarbij bieden Spirits de speler de mogelijkheid om een vechter te verbeteren. Zo kun je extra snelheid of kracht aan je personage geven, ervoor zorgen dat je beter bestand bent tegen gif- of vuur-aanvallen en ga zo maar door. Spelers kunnen Spirits verzamelen door ze vrij te spelen in speciale gevechten, ieder met zijn eigen regels.

De toevoeging van de Spirits hangen samen met de verhaalmodus van de game, genaamd World of Light. Een onbekende kracht heeft ervoor gezorgd dat de fysieke lichamen van de personages zijn vergrendeld en alleen hun spirituele vorm nog over is. Hoewel de Nintendo Direct enkele beelden liet zien, blijven veel details nog onduidelijk.

Ook over de online features van de game is meer duidelijk geworden. In Ultimate kunnen spelers voor de lol online spelen, of strijden voor de online ranking met de naam Smash Power. Daarbij kunnen spelers solo online spelen, of co-op met een medespeler op de bank tegen een ander team van twee strijden. Wanneer spelers binnen de hoogste rangen vallen, kunnen ze uitgenodigd worden voor Elite Smash-evenementen. Alleen de beste van de beste spelers mogen hierin strijden. Het team van Nintendo gaat de resultaten dan ook in de gaten houden om te kijken of er veranderingen in de balans van de game moeten komen.

Na de release zal Super Smash Bros. Ultimate nog verschillende vormen van nieuwe content krijgen. Spelers die de game voor 31 januari 2019 kopen en registreren op de Nintendo Switch zullen rond februari 2019 de Piranha Plant uit Super Mario als vechter krijgen. Daarnaast komt Nintendo met vijf DLC-pakketten, ieder bestaande uit een vechter, een level en nieuwe muziek. Deze pakketten gaan los 5,99 euro kosten, maar kunnen ook gebundeld gekocht worden door het aanschaffen van de Fighters Pass. Deze pass gaat voor 24,99 over de toonbank. Spelers die de Fighters Pass kopen krijgen ook meteen een Mii Fighter-outfit gebaseerd op Rex uit Xenoblade Chronicles 2.

De volledige Nintendo Direct is hierboven te bekijken.