Kosten van Steam Direct voor ontwikkelaars nu bekend

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Kosten van Steam Direct voor ontwikkelaars nu bekend

Al een poosje maken ontwikkelaars en gamers zich zorgen om het nieuwe Steam Direct dat Greenlight zou moeten vervangen. Valve is namelijk van plan om geld te vragen van ontwikkelaars eer zij hun games op Steam kunnen krijgen. Dit bedrag kon tussen de honderd en de vijfduizend euro komen te liggen. Uiteindelijk heeft Valve naar de gemeenschap geluisterd en besloten om het bedrag op honderd euro te plaatsen.

Dit geeft Valve aan in een blogpost op Steam. Hoewel er veel argumenten waren voor zowel het laagste als het hoogste bedrag, besloot de uitgever uiteindelijk om het uitbrengen van een game zelfs met dit systeem zo toegankelijk mogelijk te houden. Daarnaast heeft het bedrijf aan Ars Technica verteld wat de voorwaarden zijn voor ontwikkelaars om hun geld terug te krijgen. Wanneer een game duizend euro winst behaald heeft, geeft Valve de initiële honderd euro terug aan de ontwikkelaar van de game.

Verdere ontwikkelingen die aankomen op het gebied van de Steam Store liggen in de algoritmes ervan. Door het verwijderen van Greenlight, gelooft de uitgever dat het aantal nieuwe games flink zal toenemen. Om de store alsnog overzichtelijk voor elke gamer te houden, moeten Curators dus een grotere rol gaan spelen. Hierdoor blijft de store persoonlijk voor iedere gebruiker en worden ze niet overrompeld door games waar ze geen interesse in hebben.