Koop nu games via Twitch en steun zo je favoriete streamers

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Koop nu games via Twitch en steun zo je favoriete streamers

Vanaf nu is het mogelijk om via Twitch zelf games te kopen. Wanneer je een streamer volgt, kun je de game die hij of zij op dat moment speelt, via het kanaal van die streamer kopen, mits het in de database van de website zit. Zo krijg jij de game (en meer) en de streamer krijgt geld door jouw aankoop.

Momenteel kun je op deze manier al vijftig games kopen, waaronder For Honor, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Firewatch en Telltale-games zoals The Walking Dead. Wanneer je dit via een streamer doet, verdient deze 5% van wat je voor de game betaald hebt. Dit geldt echter alleen voor streamers met een partnerschap met Twitch.

Daarnaast krijg je vanaf $4,99 een speciale Twitch Crate bij je game. Hierin zitten willekeurige prijzen, zoals emotes, badges en Bits. Amerikaanse kopers krijgen tot eind mei de kans om extra prijzen zoals gaming-gear te winnen bij elke Crate die ze kopen.

De games die je koopt, speel je via de speciale Twitch-app. Wanneer je games koopt van bijvoorbeeld Ubisoft, kun je in dit geval Uplay gebruiken in plaats van deze app. Over de compatibiliteit met Steam is nog niets gezegd.