Konami sluit LA Studio, verantwoordelijk voor Metal Gear Online

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Konami sluit LA Studio, verantwoordelijk voor Metal Gear Online

Betrokkenen hebben tegenover Eurogamer bevestigd dat Konami de deuren heeft gesloten van diens LA Studio. De studio is onder andere verantwoordelijk geweest voor werk aan de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en diens multiplayer Metal Gear Online.

Gisteravond kwamen er al geruchten rondom de gebeurtenis naar buiten, doordat betrokkenen hier iets over meldden op Twitter. Vanmorgen bevestigde de uitgever tegenover gamewebsite Eurogamer dat de geruchten waar zijn. Konami heeft de deuren gesloten van het bedrijf Kojima Productions LA Studio en dat heeft tot gevolg dat ruim 20 mensen hun baan verliezen.

Konami opende de studio in 2013, in eerste instantie als een extra tak van Kojima Productions om zo bij te dragen aan Metal Gear Solid V, maar voornamelijk aan de online multiplayer Metal Gear Online. Al eerder schreven we dat Kojima werd verwijderd van de cover art van de game wegens een meningsverschil waarbij de samenwerking tussen beide partijen werd beëindigd. Metal Gear Online verscheen op 6 oktober 2015 en heeft sindsdien al een enorme update en patch ontvangen. Konami nam de regie hierover op zich met ondersteuning van de LA Studio. Ondertussen was de studio nog wel bezig met brainstormen over de titel en diens mogelijke verdere ontwikkelingen.

Werknemers kregen gisteren te horen dat Konami de studio zou gaan sluiten. Met de sluiting van dit bedrijf lijkt Konami zich volledig afgescheiden te hebben van diens eerdere samenwerking met Kojima Productions.