Konami ontkent recente geruchten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Konami ontkent recente geruchten

Na de geruchten van vorige week die zeiden dat Konami zou stoppen met het maken van AAA-games, heeft Konami die geruchten ontkracht. Volgens Konami zijn ze nergens op berust en was de media voorbarig.

Afgelopen vrijdag kwam het gerucht naar boven dat Konami zou doen wat veel fans vreesden. Volgens het gerucht zou Konami geen grote games meer maken en zich volledig focussen op kleinere projecten voor bijvoorbeeld de mobiele markt, afgezien van de Pro Evolution Soccer-serie. De customer support van Konami zegt dat dit onzin is en dat ze nog steeds doorgaan met hun bekende franchises.

“Ik kan jullie beloven dat we zeker niet Metal Gear of zo achterlaten. We zijn op de hoogte dat een aantal websites schreven over dat we dat niet meer zouden doen, maar ik weet niet zeker waar ze die informatie vandaan hebben gehaald. We werken absoluut aan console games en aan onze franchises zoals Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, PES en de rest.”

Het is misschien raar dat we deze informatie in feite van de Konami helpdesk moeten krijgen, maar het is tenminste een interne bron. De vraag blijft nu alleen, als er daadwerkelijk aan nieuwe delen van bijvoorbeeld Silent Hill of Castlevania wordt gewerkt, waarom hebben we daar nog niets van gezien of gehoord?