Konami ontkent ontslag van Kojima

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Konami ontkent ontslag van Kojima

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat een anonieme bron zei dat Hideo Kojima niet meer werkzaam zou zijn bij Konami. De bron zou op een afscheidsfeest aanwezig zijn geweest, maar Konami ontkent dat Kojima is vertrokken. Volgens het bedrijf is hij op een “zeer lange vakantie”.

Het verhaal tussen de Japanse uitgever en ontwikkelaar Konami en Hideo Kojima lijkt nog lang niet voorbij. Gisterenavond laat kwam plotseling het nieuws dat Kojima twee weken geleden zijn afscheidsfeestje had gekregen bij Konami, maar Konami ontkent dat dit is gebeurd. Volgens Konami staat Kojima nog steeds te boek als werknemer en is hij met zijn team op een extra lange vakantie.

Momenteel hebben Kojima en het Metal Gear Solid-team extra lang vrij na het afronden van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Dit is gebruikelijk voor alle werknemers omdat ze lang en hard hebben gewerkt aan een game.

Als we Konami moeten geloven, is Kojima nog steeds werkzaam bij het Japanse bedrijf, maar ondertussen is er een foto opgedoken die genomen moet zijn tijdens het afscheidsfeestje van twee weken geleden.

Op de foto is duidelijk te zien dat Kojima en zijn team een toast uitbrengen, maar de context is onduidelijk. Dit zou inderdaad kunnen duiden op een afscheid, maar het zou ook een klein feestje kunnen zijn dat was georganiseerd vanwege het voltooien van Metal Gear Solid 5. Wordt ongetwijfeld vervolgd.