Konami medewerker zegt dat er niets gaat veranderen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Konami medewerker zegt dat er niets gaat veranderen

De UK community manager van Konami, Graham Day, zegt dat er niet veel dingen gaan veranderen bij Konami. Ondanks alle geruchten en al het nieuws zal Konami nog steeds doorgaan met bijvoorbeeld de Metal Gear Solid-franchise.

Het lijkt bijna wekelijkse kost: het Japanse bedrijf Konami dat negatief in het nieuws komt. Maar als we Graham Day, de community manager van Konami UK moeten geloven, is het allemaal onzin. Volgens hem moeten mensen niet geloven wat de media hun voorschotelt en hij zegt dat Konami helemaal niet van plan is om hun geliefde games in de steek te laten. In een interview werd hem gevraagd of hij dacht dat de Metal Gear-serie zonder Hideo Kojima verder zou kunnen.

“Ja, natuurlijk kan dat. Het gaat bij Metal Gear om het verhaal, om de personages. Een voorbeeld wat ik kan geven was Metal Gear Solid: Revengeance. Dat was gemaakt door Platinum Games met wat hulp van Konami. Het was een zeer goede game die door een team werd gemaakt dat nog nooit eerder een Metal Gear-game maakte.”

Volgens Graham zijn de geruchten rondom Konami uit de lucht gegrepen en opgeblazen. Dingen zijn volgens hem uit context getrokken waardoor er heisa is ontstaan. Hij zegt dat Konami niet van plan is te stoppen met het maken van AAA-games. Dat Konami zich meer gaat richten op mobiele platforms betekent niet dat het automatisch stopt met het maken van grote games.