Konami legt uit hoe je bug MGS V kunt omzeilen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Konami legt uit hoe je bug MGS V kunt omzeilen

Konami is momenteel heel hard aan het werk aan een oplossing voor de bug van Metal Gear Solid V: The Pantom Pain. Hoewel een echte oplossing nog op zich laat wachten geeft Konami wel een manier waarop de bug te omzeilen is.

Eerder deze week wisten we al te berichten dat er een bug te vinden is in de nieuwste Metal Gear Solid game. Het gaat om een bug waarbij level 29 en 42 problemen bieden met de save game wanneer je Quiet als buddy bij je hebt. Het gevolg kan zijn dat je jouw gehele game kwijt raakt en weer opnieuw kunt beginnen.

Op hun eigen website geeft Konami aan heel druk te zijn met een oplossing in de vorm van een patch om dit probleem op te lossen. Op dit moment is het hen nog niet gelukt om gericht een oplossing te geven, maar weten ze wel hoe het probleem te vermijden is. Eerder werd gedacht dat het beter was om Quiet niet mee te nemen in deze missies, maar Konami geeft zelf het volgende aan:

“Je kunt best Quiet meenemen, maar dan is het belangrijk dat je de Butterfly Emblem gebruikt tijdens de missie, of te zorgen dat je jullie Bond Level niet tot de max laat stijgen tijdens de duur van de missie.”

Hoewel het natuurlijk beter zou zijn om een patch te krijgen voor de game is het goed om te weten dat Konami er serieus mee bezig is. Nu is het alleen nog afwachten op de daadwerkelijke patch en tot die tijd de aanbevolen instructies te gebruiken.