Konami biedt compensatie voor problemen Metal Gear Online

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Konami biedt compensatie voor problemen Metal Gear Online

Dat het bekroonde Metal Gear Solid V: The Phantom Pain toch wat haken en ogen bleek te hebben is de community, en daardoor ook Konami, niet onopgemerkt gebleven. Vooral het online gedeelte had te kampen met wat ongemakken waardoor de speelervaring verre van optimaal was. Intussen lijkt het merendeel hersteld en heeft Konami excuses gemaakt, gevolgd door een compensatie voor het geleden ongemak.

De mankementen waar Metal Gear Online onder leed waren zelfs dubbel zuur, gezien gamers al even op de online service zaten te wachten. Bij launch bleken er al snel connectiviteits- en stabiliteitsproblemen op te treden waardoor een van de meest geanticipeerde games van het jaar toch nog een zuur nasmaakje kreeg.

Om de achterban niet helemaal in de kou te laten staan heeft Konami op hun website laten weten de meeste problemen te hebben verholpen. Daarbij bieden ze ook hun welgemeende excuses aan, gevolgd door een goedmakertje. Zo krijgen getroffen spelers allemaal 3000GP, de munteenheid die in de game gebruikt wordt, plus een verlenging van de ‘double XP’ periode. Deze zal nu drie weken duren in plaats van twee. Een ieder die de promotionele code hiervoor al heeft ingewisseld zal automatisch een extra week bijgeschreven krijgen.