Komt Minecraft naar een Nintendo-console?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Komt Minecraft naar een Nintendo-console?

Het lijkt erop dat Minecraft, dat inmiddels alweer bijna zeven jaar oud is, na een release op vrijwel alle systemen en consoles eindelijk naar een Nintendo-systeem komt. Op de site van PEGI is te lezen dat ze een rating hebben gegeven aan Minecraft: WiiU Edition.

Minecraft zal voor de meesten niet meer uitgelegd hoeven worden; de indiegame die alweer uit begin 2009 stamt heeft de wereld op z’n kop gezet. Inmiddels heeft Minecraft ook bijna een release gezien op vrijwel elk platform dat sindsdien is uitgekomen. Alleen heeft de game nog nooit een Nintendo-console aangedaan. Daar lijkt verandering in te komen, aangezien op de website van het Europese rating-board PEGI te lezen is dat Minecraft een versie krijgt voor de Wii U.

De game is geclassificeerd als een puzzelgame, met een releasedatum van 12 november 2015. Oplettende lezers zullen opmerken dat dat vandaag is, dus het lijkt dat erop dat we niet veel geloof in die datum moeten stoppen. Totdat je nagaat dat Nintendo voor vanavond een Nintendo Direct heeft gepland. De kans bestaat dat de game tijdens de Nintendo Direct wordt aangekondigd en dat de game direct (digitaal) beschikbaar is. Niet alleen dat, Nintendo heeft al eerder laten weten dat er games voor de Wii U en 3DS aankomen die nog niet eerder aangekondigd zijn. Meer nieuws volgt ongetwijfeld vanavond.

De alpha van Minecraft kwam uit in 2009, gevolgd door de volledige release in 2011. Sindsdien is Minecraft beschikbaar voor pc, Mac, Linux, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, iOS, Android, Windows Phone en meer. In september 2014 werd Minecraft en haar maker Mojang gekocht door Microsoft voor 2,5 miljard dollar.