Kolonisten van Catan VR verschijnt later dit jaar

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Kolonisten van Catan VR verschijnt later dit jaar

Het populaire bordspel Kolonisten van Catan krijgt later dit jaar een virtual reality-editie. Catan VR is aangekondigd door Experiment 7, een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in strategy games voor virtual reality. Catan VR verschijnt later dit jaar voor de Oculus Rift en Samsung Gear VR.

Catan VR belooft ons volledig onder te dompelen in de wereld van de Kolonisten van Catan. Met onder meer prachtige in-game omgevingen en crossplay mogelijkheden tussen de verschillende VR-sets moet de game een unieke ervaring bieden voor fans van het bordspel. Bovendien is het mogelijk om het op te nemen tegen spelers van over de hele wereld, of tegen AI Catan-personages.

Voor veteranen van het Kolonisten van Catan bordspel is het een geruststelling om te weten dat de bedenker Klaus Teuber en zijn zoon Benjamin nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de VR-editie. Teuber geeft aan dat hij bij het bedenken van het spel nooit aan het zien komen dat er ooit een VR-versie van zou komen:

The game I made in our living room with my family 25 years ago in Virtual Reality? It’s incredible. I never imagined actually stepping into the world of Catan when we first started making cut-outs and dreaming about exploring new lands.