Kojima’s nieuwe game zal Division- en Uncharted-fans aanspreken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kojima’s nieuwe game zal Division- en Uncharted-fans aanspreken

Hoewel we nog heel weinig, of eigenlijk zelfs niks, weten over het project waar Hideo Kojima momenteel mee bezig is, weet de ontwikkelaar al wel te melden dat de game raakvlakken heeft met games als Uncharted en The Division. Mensen die bekend zijn met deze games zullen volgens Kojima dan ook absoluut geen moeite hebben met zijn game.

In een interview met Famitsu deed Kojima voorzichtig wat uitspraken over zijn huidige project, dat hij in samenwerking met Sony aan het uitwerken is. Volgens hem zal zijn AAA-titel een “waanzinnige game” worden en “enkele totaal nieuwe dingen bevatten”. Buiten deze nieuwe dingen zal zijn game ook herkenbare onderdelen bevatten.

Ik ga niet zeggen dat het een open wereld-game is, maar de personen die plezier beleven aan hedendaagse AAA-titels als The Division en Uncharted zullen in staat zijn mijn game vloeiend te spelen. Sommige dingen zijn helemaal nieuw, dus daar moet ik nog even mee experimenteren.

Wanneer het aangekondigd wordt, zullen sommigen denken dat het niet zo opvallend is als ze hadden gedacht, maar ik heb er vertrouwen in dat ze het zullen snappen wanneer ze het spelen.

Veel meer had Kojima niet te zeggen over de game, behalve dat hij zijn aandacht gelijkmatig probeert te verdelen over diverse aspecten, zoals de protagonist, de gameplay en het plot. Sony heeft hem daarin de vrije hand gegeven, iets wat Kojima bijzonder waardeert. “Ik hoefde op voorhand geen Hollywood-achtige presentatie te geven”, aldus Kojima.