‘Kojima zou contractueel verboden zijn om vertrek bij Konami te bespreken’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Kojima zou contractueel verboden zijn om vertrek bij Konami te bespreken’

De soap rondom Konami en Kojima lijkt maar geen einde te kennen. Vandaag komt The New Yorker met een rapportage naar buiten waaruit zou blijken dat het Hideo Kojima ‘contractueel verboden’ zou zijn om zijn vertrek te bespreken.

Afgelopen week kondigde de ondertussen legendarische gamedesigner aan dat zijn contract bij Konami officieel ten einde was gekomen. Maar daar blijken nu dus toch nog wat touwtjes aan vast te zitten. Volgens een rapportage van The New Yorker mag Kojima ondanks zijn vertrek niet praten over ditzelfde vertrek. Dit maakt de speculaties over wat er nu precies tussen de twee partijen is gebeurd alleen maar groter.

Naast dat de designer deze week officieel bekendmaakte dat hij was vertrokken bij Konami, kondigde hij ook aan dat zijn studio Kojima Productions los van Konami voort zou bestaan. Alsof dat nog niet genoeg was, kondigde Andrew House, hoofd van Sony Computer Entertainment, deze week in een video samen met de Japanner aan dat de twee partijen samenwerken aan een nieuwe game voor PlayStation 4 en pc.