Kojima samen met team mogelijk terecht bij Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kojima samen met team mogelijk terecht bij Sony

Het einde van de misère rondom Hideo Kojima lijkt in zicht. Volgens het Japanse blad Nikkei is de gamedesign-veteraan in gesprek met Sony om samen met een team van oude bekenden een nieuwe studio op te richten.

Het Japanse financiële nieuwsblad Nikkei schreef vandaag dat er eindelijk een einde lijkt te komen aan het continue wel/niet rondom de breuk tussen uitgever en ontwikkelaar Konami en de geestelijk vader van Metal Gear, Hideo Kojima. Het blad schrijft dat vanaf 15 december, Kojima officieel geen werknemer meer is van Konami en in gesprek is met Sony om daar opnieuw te beginnen. Sony zou Kojima samen met een paar oudgedienden van Konami een nieuwe studio laten beginnen. Dat zou betekenen dat Kojima werknemer zal worden van Sony en zijn games (hoogstwaarschijnlijk) weer exclusief zullen verschijnen voor PlayStation-consoles.

Het hoge woord is er nog steeds niet uit omdat beide partijen (Kojima en Konami) de geruchten tegen lijken te spreken. Alles duidt er echter op van wel: het ontmantelen van Kojima’s studio, het terugtrekken van Konami van grote games, het media- en spreekverbod wat Kojima is opgelegd, de gepubliceerde foto’s van Kojima’s afscheidsfeestje en het feit dat Kojima niet mocht verschijnen op de Video Game Awards. De kwestie sleept zich inmiddels al bijna een jaar voort, maar als Nikkei het bij het rechte eind heeft, kunnen we misschien binnenkort uit de hoek van Kojima een duidelijk antwoord verwachten.