Kojima gaat op wereldreis, op zoek naar “nieuwe technologie”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kojima gaat op wereldreis, op zoek naar “nieuwe technologie”

Hideo Kojima is naar eigen zeggen op zoek naar “nieuwe technologie”, en lijkt daarvoor de hele wereld af te willen reizen. Dit heeft hij via Twitter laten weten. Ook liet hij tegelijkertijd weten de reis niet alleen af te leggen, maar samen met PlayStation 4’s lead architect Aerk Cerny.

Naar alle waarschijnlijkheid is Kojima op zoek naar de technologie om een nieuwe engine voor zijn nieuwe projecten te laten draaien. Gezien de FOX-engine, waar Kojima Metal Gear Solid V op liet draaien, eigendom is van Konami zal er een nieuwe engine gebruikt moeten gaan worden voor Kojima’s aanstaande projecten. Helemaal zeker kunnen we hier uiteraard niet van zijn, want Kojima heeft verder nog niets losgelaten over zijn plannen, maar het is een plausibele theorie.

Ook Mark Cerny zelf lijkt er behoorlijk veel zin in te hebben om de aankomende tien dagen met Kojima door te brengen, gezien hij zelfs voor de gelegenheid een Twitter-account heeft aangemaakt en er meteen een tweet over de wereld in heeft gestuurd.

Laten we allemaal hopen dat Cerny en Kojima de technologie vinden die ze zoeken en er snel meer informatie wordt losgelaten over deze ietwat geheimzinnige trip en de nog geheimzinnigere projecten van Kojima.