Koei Tecmo reageert op Dead or Alive Xtreme 3-controverse

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Koei Tecmo reageert op Dead or Alive Xtreme 3-controverse

Dat Dead or Alive Xtreme 3 slechts beperkt zal blijven tot een release in Japan en Azië heeft aardig wat stof doen opwaaien bij de internationale community. In antwoord op deze commotie heeft een medewerker van Team Ninja enkele uitspraken gedaan die volgens uitgever Koei Tecmo wat genuanceerd moeten worden, gezien nuance duidelijk ontbrak in zijn repliek.

Dat de community manager van Team Ninja duidelijk niet zo zat te springen op kritiek liet deze namelijk duidelijk weten via de Facebook-pagina van DOAX3.

Do you know many issues happening in video game industry with regard to how to treat female in video game industry? We do not want to talk those things here. But certainly we have gone through in last year or two to come to our decision. Thank you.

Ondanks het gebroken Engels valt duidelijk op te maken dat de beste man het er niet mee eens is, maar uitgever Koei Tecmo benadrukt inmiddels dat deze uitspraak niet de mening van de uitgever vertegenwoordigt. Het is dan ook daarom dat Koei Tecmo zelf reageert op de controverse.

De recentelijke opmerking omtrent Dead or Alive Xtreme 3 die door een medewerker op de officiële Dead or Alive Facebook-pagina is gemaakt, weerspiegelt de persoonlijke mening van deze persoon en niet de mening of zakelijke strategie van Koei Tecmo Games.

Wij blijven gefocust op het leveren van de beste ervaring in fighting entertainment aan onze fans, terwijl we bewust de verschillende publieken over de hele wereld respecteren en een strategie vormen om die publieken op een goede manier binnen de Dead or Alive-franchise te ondersteunen op een manier die ze verdienen.

Dead or Alive Xtreme 3 is nog steeds in ontwikkeling en staat nog steeds gepland voor een release in Japan en Azië.

Met deze verklaring lijkt Koei Tecmo een beetje om de hete brei heen te draaien, maar het lijkt er ook meteen op dat dit ook het enige is waar de westerse landen het mee moeten doen. De enige manier om de game te kunnen spelen lijkt vooralsnog het aanschaffen van een importversie, mits je een beetje Japans kunt lezen.