Kleinste pistool Kolibri in Battlefield 1 gespot

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Kleinste pistool Kolibri in Battlefield 1 gespot

’s Werelds kleinste pistool is in Battlefield 1 gespot. Het handgeweer wordt vasthouden tussen slechts je duim en wijsvinger. De naam voor het pistool is ook toepasselijk: Kolibri. Hoewel het misschien een wat schattige naam is voor een vuurwapen, kun je er wel degelijk iemand mee omleggen.

De beelden van het minipistool doken op in een gameplayvideo van Jackfrags. In de langere video wordt een fragment getoond waarin enkele vijanden met de Kolibri worden gedood. Het mag duidelijk zijn dat iemand met een mes of bajonet vermoorden niet langer de grootste vernedering is. Wanneer je wordt omgelegd door iets dat kleiner is dan een botermes en ook nog eens Kolibri heet, wil je natuurlijk het liefst meteen terug naar je moeder.

Het pistool bestaat overigens niet alleen virtueel in Battlefield 1. Het is een écht bestaand 2.7 mm handgeweer dat kleine kogels afvuurt op de vijand. Of het ding dodelijker is dan een kermisbuks is te betwijfelen, voornamelijk omdat het vuurwapen als één van de meest ongevaarlijke pistolen te boek staat.

Vanaf 21 oktober kan het grote publiek de loopgraven in Battlefield 1 onveilig gaan maken met de Kolibri.