Kleine opstartproblemen voor ARK: Survival Evolved

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Kleine opstartproblemen voor ARK: Survival Evolved

Eerder deze week was de officiële launch van ARK: Survival Evolved. De online-survival game is al sinds 2015 te spelen via early access, maar blijkt nu wat technische problemen te ondervinden. Ondertussen weten we wat het probleem is.

In een post op het ARK: Survival Evolved forum heeft een lid van Studio Wildcard zijn excuses aangeboden voor de moeizame start. Sinds de officiële release op 29 augustus worden spelers geteisterd door inlogproblemen. De reden van dit probleem volgens de ontwikkelaar is overbelasting van de servers.

Volgens de schrijver van de post is het niet zozeer dat de servers niet goed werken, maar ligt her probleem bij de vooraf voorspelde spelerhoeveelheid. Er zijn namelijk zoveel spelers op dit moment, dat alle servers propvol zitten. De grote hoeveelheid mensen die over blijven en de server in proberen te komen, zorgen voor instabiliteit. Het team is aan het werk om de capaciteit van de servers te vergroten en eventueel nieuwe servers toe te voegen, maar dit kan even duren.

Hoelang het precies kan duren voordat deze servers gereed zijn, is nog niet duidelijk. Maar het probleem zal vandaag nog niet opgelost zijn. Studio Wildcard is overigens niet de enige die het aantal spelers bij launch onderschatte, het is de grootste gamesstudios overkomen.