Klassieker Guilty Gear wordt opnieuw uitgebracht

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Klassieker Guilty Gear wordt opnieuw uitgebracht

Het is twintig jaar geleden dat Guilty Gear uitkwam op de PlayStation, maar Arc System Works schrijft de game nog niet af. Ze kondigden vandaag aan dat de titel opnieuw wordt uitgebracht en dat je dus binnenkort op je huidige console en pc aan de slag kunt met de fighting-game.

Guilty Gear kwam uit in 1998 voor de eerste PlayStation en was het begin van een uitgebreide fighting gameserie. Het een van de klassieke fighting-titels die destijds ook in de arcadehallen opdook, maar dus ook thuis op console te spelen was. Het laatste deel stamt uit 2015, maar de ontwikkelaar is het eerste deel dus nog niet vergeten.

In de fighting-game vecht je 1 vs. 1-gevechten tegen een computergestuurde tegenstander of een tegenspeler. Er wordt gevochten met zowel wapens als met de blote vuisten. Degene die als eerste twee van de drie rondes weet te winnen, is de winnaar.

Guilty Gear komt opnieuw uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Op pc brengt de ontwikkelaar de game uit via Steam. Het is nog niet bekend wanneer dit precies gaat gebeuren. Zodra we meer weten, lees je dat uiteraard op Pixel Vault.