Klassieke Counter-Strike map krijgt een nieuw jasje

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Klassieke Counter-Strike map krijgt een nieuw jasje

Counter-Strike heeft in de afgelopen zeventien jaar heel wat iteraties meegemaakt van game-engines, maps, wapens en natuurlijk graphics. Sinds 2010 is de community van Counter-Strike enorm gegroeid en is CS:GO populairder dan al zijn voorgangers. Hoewel er regelmatig nieuwe maps en wapens worden geïntroduceerd, blijven de oudere maps vrijwel hetzelfde, maar dat verandert binnenkort.

De afgelopen jaren hebben we het al een paar keer gezien. Eerst werd Nuke compleet herzien en daarna was ook Inferno aan de beurt, maar nu is het ook de beurt aan Dust_2. Dit maakte de officiële Twitter-handle van Counter-Strike gisteren, 9 oktober, bekend via een tweet. Het bericht laat ons weten dat het eerstvolgende bèta-depot een bèta-versie van de nieuwe Dust_2 met zich meebrengt.

Al jaren wordt er speculatief gepraat over deze specifieke update. Dust_2 is de populairste map van CS:GO en wordt als meeste bespeeld, mede omdat deze map erg gebalanceerd is. Over de potentiële veranderingen wordt zowel bezorgd als enthousiast gesproken. Zo zien mensen het kersverse design graag tegemoet, maar tegelijkertijd zijn mensen bezorgd over de potentiële onbalans die de nieuwe versie kan creëren. Wanneer de bèta-versie precies bespeelbaar wordt, is nog niet bekend.