“Kingdom Hearts III en Final Fantasy VII Remake hebben nog een lange weg te gaan”

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
“Kingdom Hearts III en Final Fantasy VII Remake hebben nog een lange weg te gaan”

Na de onthulling op de E3 van 2015 is het akelig stil gebleven rond de Final Fantasy VII Remake. Na de totale euforie die ontstond bij bekendmaking begon een lange en onzekere wachttijd, iets wat ondertussen ook geldt voor Kingdom Hearts III. Director Tetsuya Nomura waarschuwt ons dan ook dat we nog een tijdje geduld moeten hebben voordat  we met de games aan de slag kunnen.

In een interview met het Japanse weekblad Famitsu geeft Nomura aan dat beide RPG’s nog een hele lange weg hebben te gaan. Dit is ook de reden dat er vorig jaar maar vrij weinig informatie werd gegeven over de twee titels. Nomura geeft wel aan dat hij dit jaar graag nieuwe beelden wil laten zien van zowel Kingdom Hearts III als Final Fantasy VII Remake op een evenement.

Vorig jaar heb ik maar weinig losgelaten over beide games, maar dit jaar wil ik graag op een evenement de progressie die we hebben geboekt laten zien. Dat gezegd hebbende, het gaat nog een tijdje duren voordat Final Fantasy VII Remake en Kingdom Hearts III af zijn. Het spijt me, maar ik wil een game maken die aan alle verwachtingen voldoet.

Hoewel Kingdom Hearts III nog een tijdje op zich laat wachten komen er wel een aantal andere games uit om het 15-jarige jubileum van de franchise te vieren. Deze maand komt namelijk Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter uit voor de PlayStation 4 en in maart verschijnt Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix. Dit is een verzameling remasters van onder andere Kingdom Hearts 1, 2 en Birth By Sleep.