Kingdom Hearts HD 2.5 Remix pas in 2014 op PS3

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kingdom Hearts HD 2.5 Remix pas in 2014 op PS3

Momenteel kun je al volop aan de slag met de Kingdom Hearts HD 1.5 Remix voor de PlayStation 3. Gamers die zitten te wachten op het vervolg, Kingdom Hearts HD 2.5 Remix, zullen echter tot volgend jaar geduld moeten hebben. Dan zal het tweede deel van de bundel namelijk pas verschijnen voor de PlayStation 3.

Dit blijkt vandaag uit een blogpost van Mat Kishimoto, product manager bij Square-Enix op de PlayStation Blog. Het tweede deel bestaat uit drie games, waarvan er twee het westen nooit hebben bereikt. Als eerste is er de Final Mix-versie van Kingdom Hearts 2 welke alleen op de Japanse markt verscheen, net als de Final Mix-versie van Kingdom Hearts Birth by Sleep voor de PSP. Ook de recentere Nintendo DS-titel Kingdom Hearts Re:coded zal in de bundel zitten verwerkt.

Net als de Kingdom Hearts HD 1.5 Remix bundel zullen ook deze games opnieuw worden gebouwd in HD, zodat het er ook op huidige HD-televisies goed uitziet. Kishimoto zegt zelf in de blog het meest enthousiast te zijn over de toevoeging van Birth by Sleep, aangezien veel gamers deze niet konden spelen op de PSP. De game bracht destijds flink wat heisa met zich mee door enkel als fysieke game beschikbaar te worden. Hierdoor konden spelers met bijvoorbeeld een PSP Go de titel al niet spelen.