Kingdom Hearts 2.9-details verschenen op LinkedIn

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kingdom Hearts 2.9-details verschenen op LinkedIn

LinkedIn blijft een platform waar veel game-gerelateerde geruchten tot leven komen. Ook vandaag is dat niet anders, toen een LinkedIn-profiel van een game designer plots de vermelding van Kingdom Hearts 2.9 had. Daarnaast toont de vermelding ook details over Kingdom Hearts 3.

Volgens het profiel heeft de designer zowel aan Kingdom Hearts 2.9 als aan 3 gewerkt. Het profiel is ondertussen alweer verdwenen van het sociale netwerk. Het team achter KH13.com wisten echter nog een screenshot te maken:

KingdomHearts293

 

Uit de afbeelding worden een aantal zaken duidelijk. Allereerst natuurlijk de ontwikkeling van Kingdom Hearts 2.9, waaraan de designer zo’n 10 maanden zou hebben gewerkt. Het is niet de eerste keer dat we van de titel horen: in juni, kort voor de E3, verscheen de naam plots op het schema van Square Enix voor tijdens de beurs. De game verdween echter weer snel van het schema en sindsdien is er niets meer over gehoord. Daarnaast valt het op dat de game op de PlayStation 3 en PlayStation 4 zou moeten verschijnen, maar niet op de Xbox One waar deel 3 wel op zal verschijnen.

Naast de vermelding van Kingdom Hearts 2.9 zijn er ook een aantal interessante nieuwe details rondom Kingdom Hearts 3 verschenen. Zo blijkt duidelijk te worden dat het Gummi Ship uit voorgaande delen terug komt. Ook zal er, als we de vermelding mogen geloven, multiplayer in de game aanwezig zijn. Als laatste valt het op dat er niet alleen meetings met Disney zijn geweest, maar ook met Pixar. Dat zou er op kunnen wijzen dat we dan alsnog Pixar-werelden in de game krijgen.

Naar verwachting zullen we volgende week meer te horen krijgen over Kingdom Hearts 3 (en dus mogelijk ook Kingdom Hearts 2.9). Dan zal in Tokio namelijk de Tokyo Game Show plaats vinden. Ondanks dat Square Enix de games nog niet in de planning heeft opgenomen, blijft Square Enix wel een mysterieus gat houden in de planning enkel gevuld met het woord Secret. Als we de geruchten mogen geloven zal de Japanse ontwikkelaar en uitgever op dat moment meer informatie geven over de serie.