Kinect voor Xbox One binnenkort ook los te koop

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kinect voor Xbox One binnenkort ook los te koop

Xbox Wire, het officiële nieuwskanaal van Microsoft’s Xbox-tak, heeft aangekondigd dat de Kinect voor de Xbox One binnenkort ook los te koop zal zijn. Sinds de release van de Xbox One zit de camera gebundeld met de console, maar binnenkort zullen zowel console als camera dus los te koop zijn. Of de losse camera ook in Europa beschikbaar zal worden is nog onduidelijk.

Volgens de aankondiging op Xbox Wire zal de losse Kinect-camera vanaf 7 oktober beschikbaar zijn, ruim een maand na de release van de console in verschillende Europese landen waaronder Nederland en België. In de Verenigde Staten zal de console voor 149,99 dollar over de toonbank gaan, wat zou betekenen dat gamers goedkoper uit zouden zijn met de gebundelde editie. De losse Kinect-camera zal naast de sensor ook een exemplaar van Dance Central Spotlight bevatten, inclusief tien nummers om op los te gaan. Een Europese prijs voor de camera is nog niet bekend, maar het vermoeden is dat dit rond hetzelfde bedrag zal liggen.

Toen de Xbox One in november 2013 werd gelanceerd, was het nog verplicht om de Kinect aan te sluiten, omdat dit volgens Microsoft noodzakelijk was voor de werking van de console. Ondertussen lijkt de fabrikant daar steeds meer op terug te komen: de Kinect is niet meer verplicht, wordt niet meer standaard gebundeld met de console en verkopen zijn sinds juli verdubbeld. De Xbox One moet in Nederland en België nog verschijnen. Dit staat gepland voor 5 september.