Kinect V2 voor PC kost $199,-

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kinect V2 voor PC kost $199,-

Microsoft heeft op haar online webshop bekend gemaakt wat een losse Kinect V2 gaat kosten. De multifunctionele camera krijgt een prijs van $199,- en zal vanaf 15 juli beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Microsoft geeft op dezelfde datum een virtuele training sessie voor ontwikkelaars dat gaat laten zien hoe ze alle features van de Kinect het best kunnen gebruiken. Vanaf het moment dat de losse Kinect beschikbaar is zal de camera ook volledige PC ondersteuning krijgen.

“De Kinect voor Windows versie 2 geeft ontwikkelaars meer precisie, reactie en intuïtieve mogelijkheden zodat ze betere spraak- en bewegingsapplicaties kunnen maken voor Windows”, valt te lezen op de officiële website van Microsoft. De Kinect zal worden verscheept zonder software en zal alleen bruikbaar zijn voor ontwikkelaars met de licentie ‘Kinect for Windows SDK 2.0’.

De Xbox One is nu in twee pakketten beschikbaar: een voor $499,- met Kinect en een voor $399,- zonder. Opvallend is dus dat een losse Kinect bijna dubbel zoveel kost als het prijsverschil tussen de twee bundels. Deze aankondiging is momenteel alleen geldig voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar wij gaan er van uit dat als de Xbox One hier lanceert op 5 september 2014 een losse Kinect ook voor €199,- zal worden aangeboden.