Kinect for Windows v2 vanaf juli voor ontwikkelaars beschikbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kinect for Windows v2 vanaf juli voor ontwikkelaars beschikbaar

De PC-variant van de Kinect-sensor, de Kinect for Windows, zal vanaf juli leverbaar zijn voor ontwikkelaars. Ontwikkelaars die met de sensor aan de slag willen, kunnen hem vanaf heden voorbestellen voor het bedrag van 199 euro. Dit maakte Microsoft vandaag bekend.

De tweede versie van de sensor, die tijdens Build 2014 door Microsoft werd aangekondigd, zal veel verbeteringen bevatten in vergelijking tot zijn voorganger. Zo zou er betere spraak- en bewegingsherkenning zijn en zal de sensorvideo van 1920 bij 1080 pixels op kunnen nemen met een framerate van 30 frames per seconde.

Wanneer je een sensor besteld voor de PC, zal je als ontwikkelaar ook bij de release toegang krijgen tot de vernieuwde software development kit (SDK) van de sensor. Microsoft hoopt dat ontwikkelaars de sensor meer gaan gebruiken in zowel games als apps op de PC en verwacht dan ook veel innovatieve toepassingen.

Ook in Nederland en België zal de sensor voor 199 euro te bestellen zijn, al moet je hier wel snel bij zijn. De sensor zal in de beginperiode maar beperkt leverbaar zijn. Daarnaast krijgen ontwikkelaars die binnen het Developer Preview-programma voorrang op andere kopers. Wanneer de sensor voor het algemene publiek beschikbaar moet zijn is nog niet bekend.