Killzone Shadow Fall krijgt deze zomer co-op uitbreiding

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Killzone Shadow Fall krijgt deze zomer co-op uitbreiding

Guerrilla Games heeft na verschillende teasers Killzone Shadow Fall Intercept aangekondigd, een co-op uitbreiding op de PS4-launch titel van 2013. De uitbreiding zal in juni van dit jaar nog verschijnen en ook als stand alone-titel beschikbaar komen.

De Amsterdamse studio kondigt de nieuwe co-op modus van de game aan op de website van de titel. De uitbreiding op Shadow Fall zal in totaal door vier spelers te spelen zijn, waarin ze het op vier losse levels opnemen tegen computergestuurde Helghasts. In de missies zal het verzamelen van informatie over de vijandelijke troepen centraal staan, zo blijkt uit de aankondiging.

In de nieuwe modus van de game zullen spelers verschillende rollen op zich kunnen nemen, al maakte de studio nog niet bekend om hoeveel rollen het gaat. In de aankondiging noemde de studio al de Assault, Marksman, Medic en Tactician-klassen. Meer informatie over deze en mogelijk andere rollen zal in de komende weken volgen.

De nieuwe modus zal in juni al beschikbaar worden gemaakt via de PlayStation Store voor spelers die de game hebben. Hoeveel de uitbreiding gaat kosten is nog onduidelijk, maar spelers met een Season Pass krijgen de nieuwe modus sowieso. Daarnaast zal de modus ook als stand alone-uitbreiding later dit jaar in de winkels komen te liggen.