Killzone-serie wordt niet verlaten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Killzone-serie wordt niet verlaten

Met Horizon: Zero Dawn heeft Guerilla Games hun handen vol. Maar dat betekent niet dat we in de toekomst geen Killzone-game meer kunnen verwachten, aldus managing director Hermen Hulst.

Guerilla Games staat wereldwijd bekend als de Killzone-studio. En met goede reden, Guerilla Games heeft weliswaar andere games gemaakt, maar de meest indrukwekkende reeks uit hun portfolio is toch wel de Killzone-serie. Met Horizon: Zero Dawn neemt de studio afstand van de serie waarmee ze zo bekend zijn geworden. Maar volgens managing director Hermen Hulst betekent dat niet dat ze nooit meer een Killzone-game zullen maken.

“Mijn enthousiasme voor Horizon betekent niet dat we niet meer geïnteresseerd zijn in Killzone. We houden van die serie, maar het is nog te vroeg om dingen te vertellen over toekomstige projecten. Het wordt een gigantische uitdaging om Horizon af te krijgen en wat we daarna gaan doen is dan pas aan de orde.”

Horizon staat gepland voor een release ergens in 2016, dus fans van Killzone moeten nog lang wachten voor eventueel nieuws van een opvolger. Ondertussen is men hard aan het werk met Horizon: Zero Dawn, waar Hulst ook iets over kwijt wilde.

“Nadat we Killzone: Shadow Fall af kregen, dachten we dat het niet moeilijker kon worden dan dat: een launchgame op tijd leveren. Maar dat verbleekt in vergelijking met dit. Horizon is zoveel uitdagender dan wat we voorheen hebben gedaan dat het weer leuk wordt. Iets nieuws maken wat ondersteund wordt door het hele team is waarschijnlijk belangrijker dan hoe ver je uit je comfort zone bent. Het hele team heeft een liefde voor het project, en hoewel dat misschien afgezaagd klinkt, voelt het erg goed.”