Kijk Nou – Ode of schaamteloze kopie?

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kijk Nou – Ode of schaamteloze kopie?

Creativiteit en originaliteit in games (en in het algemeen) zijn twee lastige dingen, helemaal als je het moet toepassen op een serie die al jaren lang loopt en in die jaren dan ook niet veel is veranderd. Een manier om de goede scene’s uit vorige delen terug te laten komen is door middel van flashbacks. Spelers die de game voorheen niet hebben gespeeld zijn meteen ‘up-to-speed’ en spelers die bekend zijn met de scene mogen mooie tijden herleven. Toch moet je uitkijken dat je ode aan een vorig deel geen schaamteloze kopie wordt…

Activision, Treyarch en Infinity Ward lijken die grens tussen ode en kopie echter uit het oog te zijn verloren. Vandaag doken er namelijk, nog geen 48 uur na de lancering van de game, video’s op van de openingscene van Call of Duty: Ghosts. En die scene deed ons, en vele andere gamers, ergens aan denken.

De scene is namelijk een bijna exacte kopie van die aan het einde van Call of Duty: Modern Warfare 2. Van de animaties tot de effecten, bijna allemaal kan je ze over elkaar heen leggen en je zou het verschil niet zien, zo blijkt uit een video van YouTube-gebruiker satantribal. Wat de precieze reden hiervan is, ontgaat ons momenteel en Activision, noch één van de ontwikkelaars heeft duidelijkheid gegeven, dus tot die tijd mogen jullie vol verbazing naar de video kijken.