Kijk Nou – Monty Python’s The Ministry of Silly Walks videogame

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kijk Nou – Monty Python’s The Ministry of Silly Walks videogame

Het gebeurt regelmatig dat fans van films, series, games en andere media een project opzetten dat afgeleid is van een origineel. De meesten hiervan komen niet boven het maaiveld uit, maar soms komt er een project voorbij waar je toch even om moet lachen omdat het zo goed is, zo bizar is of, zoals in dit geval, zo ontzettend grappig en verslavend is.

Ik heb het over de videogame The Ministry of Silly Walks, gebaseerd op de gelijknamige sketch door de befaamde Britse comedygroep Monty Python. De sketch, die bij veel mensen in het geheugen gegrift staat, dateert alweer uit 1970, maar het Britse Boondoggle Studio heeft het als inspiratie gebruikt en een mobiele game ontwikkeld die nu te downloaden is voor Apple- en Android-producten.

Het spel is een sidescrolling game langs bekende plekken in Londen, waarbij de speler over en onder objecten moet zien te komen en dat allemaal met een vreemd loopje. Met de cartoony graphics en laconieke muziek lijkt het flauw tijdverdrijf maar als de speler niet oplet, is het game over. Wil je de game een keer met eigen ogen zien? Bekijk dan de trailer of ga naar de AppStore of Google Play om het spel te downloaden!