Kies begin oktober een kant in Space Hulk: Tactics

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Kies begin oktober een kant in Space Hulk: Tactics

Om ons alvast een voorproefje van gamescom 2018 te geven, komen de makers van Space Hulk: Tactics met nieuwe gameplaybeelden. Hierin geeft de ontwikkelaar alvast een voorproefje van de titel. Naast dit voorproefje komen we ook een releasedatum te weten. 

In Space Hulk: Tactics kiezen spelers de kant van de menselijke Space Marine Terminators of die van de alien-achtige Genestealers. De Space Marine Terminators zijn genetische gemodificeerde supersoldaten die gigantische robotachtige tanks besturen. De Genestealers hebben scherpe klauwen en verschuilen zich in ruimteschepen met de naam Space Hulks.

De game zelf is een kruising tussen de Warhammer 40,000 en Xcom. De game is volledig turn-based, maar bevat ook herkenbare Warhammer-elementen. Als tweede kreeg deze titel tevens een nieuw kaartsysteem waardoor we meer controle krijgen over onze troepen. Daarnaast bevat de titel twee losstaande verhaallijnen en zijn alle personages volledig aanpasbaar. Als laatste krijgt Tactics ook een mission editor. Op deze manier maken, spelen en delen spelers hun eigen creaties.

Space Hulk: Tactics verschijnt op 9 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Wanneer je de game pre-ordert krijg je naast bonussen, extra’s en kortingen ook toegang tot de bèta. Die laatste zal op een nog onbekende datum plaatsvinden.