Kickstarter voor The Banner Saga 3 vandaag begonnen

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Kickstarter voor The Banner Saga 3 vandaag begonnen

Goed nieuws voor de mensen die ontzettend genoten hebben van The Banner Saga 1 en 2, want de voorbereidingen voor een derde deel zijn officieel begonnen middels een Kickstarter-campagne. Het streefbedrag voor The Banner Saga 3 is 200.000 dollar, dus de fans moeten nog wel even de portemonnee trekken.

The Banner Saga 3 speelt zich net als zijn voorganger af in een handgetekende wereld die geïnspireerd is door de Vikingen. Wederom neemt de indiestudio Stoic de touwtjes in handen en de game gaat ook weer uitgegeven worden door Versus Evil. Grappig genoeg begon de franchise in 2012 ook met een Kickstarter en deze was een groot succes. Toen de game uitkwam in 2014 reeg het goede recensies en prijzen aaneen en The Banner Saga werd zelfs genomineerd voor een BAFTA-award.

Ondanks dat Stoic nu meer financiële middelen heeft dan terug in 2012, hebben ze wel een gedachte achter deze Kickstarter en het streefbedrag van twee ton. Volgens John Watson, medeoprichter en technisch directeur van de studio, helpen de extra centen voor meer features in The Banner Saga 3.

We zijn trots om een indiestudio te zijn, maar ondanks de overweldigende steun die we krijgen van onze uitgever Versus Evil, zijn er geen andere manieren waarop we geld ontvangen waarmee we de game af kunnen maken. We houden van Kickstarter, want dat geeft ons de mogelijkheid om elementen toe te voegen die niet in ons budget passen.

Doneren kan op de Kickstarter-pagina van The Banner Saga 3 en als je twee tientjes extra doneert, krijg je als de campagne is afgesloten de eerste twee delen digitaal. Wanneer de game precies uit gaat komen, is volgens Stoic nog nader te bepalen, ondanks dat de Kickstarter vermeldt dat de game uiterlijk in december 2018 wordt geleverd.