Kickstarter voor nieuwe game van Darksiders team

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kickstarter voor nieuwe game van Darksiders team

De oude rotten van Vigil Games hebben een nieuwe studio opgericht genaamd Airship Syndicate en hebben zich naar Kickstarter gekeerd voor hun nieuwste game. Battle Chasers: Nightwar is gebaseerd op de gelijknamige strip en wordt een turnbased RPG.

Eind jaren ’90 tekende striptekenaar Joe Madureira de comic Battle Chasers. De comic kreeg nooit een einde waardoor de fans door de jaren heen altijd zijn blijven vragen om een vervolg. De mannen van Vigil Games (die nu een nieuwe studio hebben gesticht genaamd Airship Syndicate) zijn bezig met een nieuwe game gebaseerd op Battle Chasers en hebben het project nu op Kickstarter staan, genaamd Battle Chasers: Nightwar. Het project heeft $500.000 nodig om te slagen en heeft nog ruim een maand de tijd om dat bedrag op te halen. Op het moment van schrijven staat de teller op $207.281.

Battle Chasers: Nightwar keert terug naar de hoogtijdagen van de JRPG’s, namelijk de jaren ’90. De makers hebben zich laten inspireren door een aantal van de grote namen in het genre zoals Chrono Trigger, Suikoden en Phantasy Star. De Kickstarter belooft een prachtige soundtrack, old school gameplay in een nieuwe jasje, randomly-generated content, 2-D animatie cutscenes, veel dungeons en nog meer loot. Airship Syndicate belooft veel stretchgoals, al zijn die momenteel niet bekend op een mogelijke Xbox One- of PlayStation 4-versie na. Momenteel staat de game alleen gepland voor een release op pc en Mac.