Keuzes Mass Effect 3 geen impact op Andromeda

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Keuzes Mass Effect 3 geen impact op Andromeda

De veelbesproken laatste keuze die spelers hebben gemaakt in Mass Effect 3 zal geen directe invloed hebben op Mass Effect: Andromeda. Dit maakte ontwikkelaar BioWare bekend.

Met de release van Mass Effect 3 kwam ook de originele trilogie ten einde. Maar ondanks de bombastische aard van het sluitstuk vonden spelers dat hun keuzes over de trilogie te weinig impact hadden op de laatste momenten van de game. Vandaag is duidelijk geworden dat ook hun allerlaatste beslissing over het lot van het heelal geen impact zal hebben op de nieuwe game. Dit geeft studio-baas Aaryn Flynn aan in een interview met Eurogamer. Volgens hem zijn de keuzes in de trilogie zelf al genoeg “erkend”:

Ik denk dat we de originele trilogie laten voor wat het is. We willen dat Andromeda een nieuw verhaal is en het zou te lastig zijn om te zeggen: het is een nieuw verhaal, maar je moet ook de complete originele trilogie begrijpen.

Door de game in een nieuwe melkweg te laten starten kunnen zowel het nieuwe verhaal als de oude keuzes blijven bestaan, zonder dat deze elkaar in de weg zitten. Daarnaast zullen elementen uit de geschiedenis van de serie wel overgedragen worden naar de nieuwe game, zo legt creative director Mac Walters uit:

Het is belangrijk voor ons dat we elementen van de originele trilogie in de achtergrond hebben voor onze fans. Uiteindelijk is het bedoeld als een nieuw verhaal, maar we willen wel dingen hebben die spelers kunnen vinden en dat ze denken: ‘Oh, dat herken ik.’

Er zal een coalitie van rassen zijn. We moesten een manier vinden om ervoor te zorgen dat bepaalde rassen herkenbaar waren in je reis naar compleet nieuwe ontmoetingen. Zoals je gewend bent van Mass Effect zullen sommige mensen graag samenwerken, terwijl andere dat minder graag doen.

Mass Effect: Andromeda zou begin 2017 in de winkels moeten liggen.