Kerbal Space Program: Making History-DLC heeft releasedatum

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Kerbal Space Program: Making History-DLC heeft releasedatum

Ruimtevaartsimulator Kerbal Space Program was een onverwachts groot succes van de kleine ontwikkelaar Squad. Het succes van de game zorgde ervoor dat er na een pc-release ook een PlayStation 4- en een Xbox One-versie verscheen. Nu, bijna drie jaar nadat de game de early access-fase verlaten heeft, staat de eerste uitbreiding van de game op het punt te verschijnen. De Making History-DLC werd in maart 2017 aangekondigd en heeft nu een officiële releasedatum.

Kerbal Space Program: Making History verschijnt op 13 maart. De DLC is op dit moment alleen aangekondigd voor de pc: of er ook een versie van de uitbreiding naar de PlayStation 4 en Xbox One komen, is op dit moment onbekend. Er is nog geen prijs in euro’s bekend, maar het pakket gaat in amerika 14,99 dollar kosten.

In mei 2017 kocht Take-Two de rechten van de game. De uitgever geeft nu aan dat de DLC een nieuwe Mission Builder zal bevatten, waarmee spelers gemakkelijk zelf nieuwe missies kunnen maken. Daarnaast bevat de uitbreiding het zogenaamde History Pack. Dit is een set aan missies gebaseerd op historische ruimtemissies uit de geschiedenis van de mensheid.