Keiji Inafune maakt meer bekend over Mighty No. 9

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Keiji Inafune maakt meer bekend over Mighty No. 9

Met de naderende releasedatum van de via Kickstarter gefinancieerde titel Mighty No. 9, besloot ontwikkelaar Keiji Inafune vandaag meer informatie te delen over de game. Dat deed het bedrijf door een gameplay-video uit te brengen, waardoor spelers goed kunnen zien wat hen allemaal te wachten staat.

Nadat Mighty No. 9 een aantal keer werd uitgesteld, wat voor flinke teleurstelling bij fans en backers van de Kickstarter-campagne zorgde, lijkt het erop dat de titel zijn geplande release in februari dit keer wel gaat halen. Met de naderende release is het dan ook niet gek dat Keiji Inafune meer bekendmaakt over de langverwachte game. De ontwikkelaar is vooral enthousiast over bovenstaande nieuwe gameplaytrailer, waarin game features voorbijkomen en diverse game-modi worden geïntroduceerd. Zo is er een modus genaamd ‘Boss Rush’-modus waarin je het tegen alle bosses kan opnemen, de ‘Challenge’-modus waarbij de speler unieke uitdagingen moet behalen en de enorm moeilijke ‘Maniac’-modus, waarbij één klap al fataal is.

De trailer biedt ook een eerste blik op de Challenge-modus, die levels bevat die volledig gericht zijn op twee spelers. Enkel door samen te werken is het mogelijk het einde van de levels te bereiken. Ook is er de Online Race Battle-modus, waarbij je het online kan opnemen tegen een andere speler in een race door de levels, met het doel de hoogste score te halen.

Mighty No. 9 komt naar verwachting op 12 februari 2016 uit voor pc, Linux, PlayStation 3 en 4, PS Vita, Xbox 360, Xbox One, Wii U en 3DS.