Kans op een nieuwe Legacy of Kain-game 50/50

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kans op een nieuwe Legacy of Kain-game 50/50

Crystal Dynamics is momenteel bezig met het afronden van de aankomende Xbox One-game Rise of the Tomb Raider. Fans vroegen zich af hoe de groot de mogelijkheid is dat ze daarna aan een nieuwe game gaan werken in de Legacy of Kain-franchise. Het antwoord is 50/50, volgens Michael Brinker.

Brinker, werkzaam bij Crystal Dynamics en senior designer voor Rise of the Tomb Raider, sprak met de Australische website Finder. Die vroeg hem hoe groot de kans is dat Crystal Dynamics, of een andere studio, deze generatie zal werken aan een nieuw deel in de Legacy of Kain-serie.

“De kans is zo’n beetje 50/50. We hebben een boel medewerkers die er dolgraag aan zouden willen beginnen. Het is interessant; mensen kijken naar de games die we door de jaren heen hebben gemaakt en we zien dan dat we behoorlijk iconische IP’s hebben. Daarom vragen mensen zich af waarom er niets mee gebeurt. In de studio zijn we onderling altijd bezig met nieuwe ideeën, dus de kans is 50/50.”

De laatste échte Legacy of Kain-game was Legacy of Kain: Defiance uit 2003, wat de vijfde game in de serie was. Het hoogtepunt van de serie was Legacy of Kain: Soul Reaver, wat in 1999 één van de grote games voor de eerste PlayStation was. Sindsdien is er weinig meer van de serie vernomen.

Eind 2014 werd de multiplayer-spinoff-game Nosgoth onthuld en eerder dit jaar doken beelden op van een geannuleerde game, genaamd Legacy of Kain: Dead Sun, voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Uitgever Square Enix heeft de game in 2012 na drie jaar werk (en bijna voltooiing) in de prullenbak gedumpt.