Kaarten Final Fantasy 14 Fan Festival binnen één dag uitverkocht

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Kaarten Final Fantasy 14 Fan Festival binnen één dag uitverkocht

Begin februari 2019 vindt het jaarlijkse Final Fantasy 14 Fan Festival plaats in Parijs. Fans die nog hoop hadden naar dit evenement te kunnen, komen echter van een koude kermis thuis: binnen één dag zijn alle kaartjes uitverkocht.

Dat de MMORPG Final Fantasy XIV ook een aantal jaar na de release nog altijd erg populair is, blijkt wel uit de populariteit van het jaarlijkse Fan Festival. Afgelopen jaar moesten spelers hiervoor nog naar Frankfurt, maar deze keer is er gekozen voor de Franse hoofdstad Parijs.

Kaartjes vlogen echter direct vanaf het begin over de toonbank: nadat de verkoop afgelopen maandag begon, heeft Square Enix vandaag al bekend kunnen maken dat alle kaartjes uitverkocht zijn. De vraag van fans naar de kaartjes lag volgens de uitgever dan ook met 25% hoger dan het jaar ervoor. Hoeveel kaartjes er precies verkocht zijn, wil de uitgever niet bekendmaken.

Tijdens de Final Fantasy XIV Fan Festivals onthult ontwikkelaar en uitgever Square Enix regelmatig nieuwe uitbreidingen en nieuwe content voor de MMORPG. Ook dit jaar kunnen fans gedurende twee dagen weer panels, aankondigingen en andere activiteiten verwachten. Naast het evenement in Parijs zijn er ook evenementen in Tokio (maart 2019) en Las Vegas (november 2018).