Just Cause 3 multiplayer-mod nu beschikbaar

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Just Cause 3 multiplayer-mod nu beschikbaar

In 2015 werd bekendgemaakt dat er een multiplayer-mod voor Just Cause 3 gemaakt ging worden, maar dat ging uiteindelijk niet door. De hoop voor online Just Cause 3 spelen verdween echter niet: de groep Nanos ging door met de creatie van hun eigen multiplayer-mod. Eind vorig jaar kon de bèta hiervan gedownload worden. Nu is de eerste stabiele versie ook beschikbaar.

Just Cause 3 gaat onder andere om chaos, geweld en explosies. Na lang wachten is het nu eindelijk mogelijk om dit alles met anderen te beleven. De hoop begon eind 2015 al, toen het team achter de multiplayer-mod van Just Cause 2 aangaf hetzelfde te willen doen voor Just Cause 3. Avalanche Studios nam hoofdontwikkelaar Cameron Foote echter in hun team op, waardoor de groep stopte met de ontwikkeling van de mod.

Daarna nam het mod-team Nanos het project op zich. Eind 2016 uploadden ze een trailer van hun bèta, die hierboven te zien is. Nu is het zover: de eerste stabiele versie is gratis te downloaden. Beter bekend als JC3:MP, de mod laat honderden spelers toe om samen te gamen. Het is nu onder andere mogelijk om tegen elkaar te racen en te vechten in speciale missies.

Hoewel het nog niet mogelijk is om de mod via Steam te downloaden, wordt daaraan gewerkt. Op het moment moet de mod nog via de website zelf gedownload worden. Omdat het hier om een mod gaat, kan deze alleen op een pc gespeeld worden.