Just Cause 3 multiplayer-mod geannuleerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Just Cause 3 multiplayer-mod geannuleerd

Avalanche Studios, het bedrijf achter Just Cause 3, heeft mod-ontwikkelaar Cameron Foote, ook wel bekend als Trix op het Just Cause multiplayer forum, aan zich gebonden. Dit maakte Foote gisteren zelf bekend op het forum. Echter heeft dat als consequentie dat de multiplayer-mod voor Just Cause 3 geannuleerd is.

Avalanche Studios nam een aantal maanden geleden contact met Foote op om hem aan het team van ontwikkelaars toe te voegen. Foote speelde een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de multiplayer-mod voor het tweede deel van Just Cause en dit is niet onopgemerkt gebleven bij het Zweedse bedrijf. Door Cameron een contract aan te bieden heeft hij echter moeten besluiten het ontwikkelen van de multiplayer voor deel drie te annuleren.

Enkele maanden geleden kreeg ik (Trix) een aanbod dat ik simpelweg niet kon weigeren: een aanbod om als ontwerper voor Avalanche Studio’s Zweden te gaan werken zodat ik aan huidige en toekomstige projecten kan werken. Als onderdeel van Avalanche zal ik hierdoor in staat zijn om veel van de dingen die jullie kennen en waar jullie van houden uit de multiplayer-mod van Just Cause 2 naar toekomstige Avalanche-projecten te kunnen brengen, iets wat met alleen een mod niet haalbaar is. Echter is het jammer dat door een gebrek aan tijd, de rest van het team en ikzelf niet meer aan de Just Cause 3 multiplayer-mod kunnen werken. Wij hebben het op dit moment gewoon te druk om hier nog tijd voor te hebben.

Foote schreef vervolgens dat ze de Just Cause multiplayer-mod wel bij blijven houden, al wordt hier geen nieuwe content voor ontwikkeld:

We zullen blijven zorgen dat bugs worden verholpen, dat de stabiliteit van de mod gegarandeerd blijft en dat de Just Cause 2 multiplayer-beleving een kwalitatief uitstekende ervaring blijft voor de huidige en toekomstige spelers. Op dit moment zijn we nog steeds hard bezig een oplossing te vinden voor de grootste problemen, zoals rechtstreekse AMD-compatibiliteit. Hopelijk kunnen we hier in de toekomst vooruitgang in boeken.

Foote sloot af met het bedanken van de fanbase voor de vele jaren ondersteuning. Ondanks dat de Just Cause 3 multiplayer-mod geannuleerd is, wordt er door het Nanos.io team nog volop gewerkt aan een andere multiplayer-mod voor Just Cause 3. Dit team maakte onlangs bekend dat het hoopt de mod nog dit jaar uit te kunnen brengen, al is er nog geen officiële datum bekend. Volgens de makers wordt deze mod ondersteund door ontwikkelaar Avalance Studio’s en uitgever Square Enix.