Just Cause 3 krijgt multiplayer mod op pc

Just Cause 3 krijgt multiplayer mod op pc

Voor vele fans was het een flinke teleurstelling om te horen dat Just Cause 3, in ieder geval in eerste instantie enkel een singleplayer zou bevatten en daarmee geen mogelijkheden biedt om het online met of tegen andere spelers op te nemen. Gelukkig heeft een team van fans het op zich genomen om een mod te creëren voor de pc-versie van de game waardoor de titel toch een multiplayer krijgt.

Het team, dat zichzelf simpelweg Just Cause Multiplayer team noemt, is geen onbekende binnen de franchise. Just Cause 2 kreeg een release zonder bijgevoegde multiplayer en hetzelfde team nam het destijds op zich om dit toch mogelijk te maken. Deze mod, genaamd JC2 kreeg een release in 2013 en was meteen razend populair bij spelers van de game. Just Cause 3 kreeg vorige maand een langverwachte release op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Maar ondanks de populariteit van de eerder uitgekomen multiplayer mod gaf ontwikkelaar Avalanche Studios aan dat ook het derde deel in eerste instantie geen multiplayer zou krijgen. Vandaag werd bekend dat hetzelfde team opnieuw aan de slag gaat met een multiplayer mod voor de pc-versie van de titel.

Uitgever Square Enix heeft het team goedkeuring gegeven om aan deze mod te werken, die JC3-MP genoemd wordt. Op de officiële website van de makers verscheen deze aankondiging in combinatie met bovenstaande video waardoor we ook vast zicht hebben op hoe de mod eruit gaat zien. Wanneer deze toevoeging precies uit komt is momenteel helaas nog onduidelijk, al lijkt het erop dat het team er al een flink eind mee op weg is.