Jurassic World Fallen Kingdom bracht al 1 miljard dollar op

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Jurassic World Fallen Kingdom bracht al 1 miljard dollar op

Een maand geleden verscheen Jurassic World Fallen Kingdom in de zalen. De film is blijkbaar enorm populair, want hij bracht al meer dan 1 miljard dollar op. 

De sequel van Jurassic World verscheen op 7 juni in de zalen. Het is dus erg indrukwekkend dat de film nu al meer dan 1 miljard dollar opbracht. Dankzij deze omzet heeft Universal nu al zeven films op zijn naam staan die deze kaap bereiken. Zo behaalde de film in de VS een omzet 304,8 miljoen dollar en bij ons 700,7 miljoen dollar. Een exact bedrag is dit echter niet, want de cijfers van China zijn nog niet bekend.

Dat deze film deze kaap bereikt betekent dat Universal op gelijke hoogte met Disney komt. Beide bedrijven hebben nu tenminste twee miljarden-titels in drie verschillende franchises. Hieronder vallen de Jurassic World-films, de twee laatste Fast & Furious-titels, Despicable Me 3 en Minions. Fast & Furious bracht in totaal al 5,1 miljard op en Jurassic World al zo’n 4,7 miljard. Hierdoor belanden beide reeksen op de zevende en achtste plaats van de grootste franchises aller tijden.