Jurassic World Alive wordt als Pokémon Go

Jurassic World Alive wordt als Pokémon Go

Universal Studios heeft aangekondigd dat er een nieuwe augmented reality-game in de maak is voor de smartphone. De game gaat zich afspelen in het universum van Jurassic World en haalt inspiratie uit een andere populaire mobile-game. 

In Jurassic World Alive gaan spelers, net als in Pokémon Go van ontwikkelaar Niantic, op zoek naar wezens om te vangen. In Jurassic World gaan spelers vanzelfsprekend op zoek naar dinosaurussen en zullen enkele soorten alleen te vinden zijn in bepaalde gebieden. In tegenstelling tot Pokémon Go kunnen spelers met een drone DNA ophalen van dinosaurussen, zodat ze niet zelf op pad hoeven te gaan. Daarnaast kunnen spelers met dit DNA nieuwe soorten creëren door ze te mixen. Net zoals in soortgelijke games gebruikt Jurassic World Alive augmented reality en zullen de dino’s te zien zijn in de echte wereld via de camera van de smartphone. In de trailer wordt dit principe tentoongesteld.

Volgens Universal Studios is Jurassic World Alive binnenkort beschikbaar voor Android en iOS. Wanneer de game precies uitgebracht gaat worden, is nog niet bekendgemaakt.