Julien Merceron lijkt Konami te hebben verlaten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Julien Merceron lijkt Konami te hebben verlaten

Een van de sleutelfiguren achter de Fox Engine, Julien Merceron, heeft volgens berichtgeving Konami verlaten. Het Franse Gameblog rapporteerde dit aanvankelijk als eerste, waarna diverse andere bronnen dit bevestigden.

Konami zelf heeft nog niet gereageerd op dit bericht, maar helemaal vreemd zou het alles bij elkaar genomen niet zijn. Nu Konami’s grootste Fox Engine gedreven project voltooid is, lijkt er voor Merceron niet echt meer een prangende reden om bij Konami te blijven. Ook Konami’s beslissing om zich voornamelijk te gaan richten op mobiele games, en daarmee consoles wat naar de achtergrond te schuiven, zou wel eens een spil kunnen vormen in het aanvankelijke besluit van Merceron.

Mocht dit alles uiteindelijk toch kloppen, dan betekent het dus het einde van de korte tweejarige samenwerking tussen Konami en Merceron, die daarvoor werkzaam was bij Square Enix, IO Interactive, Eidos en Crystal Dynamics. Waar Merceron nu zijn toevlucht zou hebben gevonden, wordt niet gemeld door Gameblog.

Het vertrek van Merceron is inmiddels het zoveelste bericht waar Konami niet echt positief door in de schijnwerpers wordt gezet. De eerdere berichten over Hideo Kojima, Silent Hills en het prioriteren van mobiele games wisten de goede reputatie van Konami al een aardige knauw toe te bezorgen, waardoor het vertrek van een kopstuk niet echt iets is waar men vrolijk van dient te worden.